У Рівному біля університету знайшли дві бойові гранати. Що про це відомо

У Рівному біля університету знайшли дві бойові гранати. Що про це відомо

У Рівному біля університету знайшли дві бойові гранати. Що про це відомо
. поліція Рівненщини

У Рівному біля одного із навчальних корпусів державного гуманітарного університету знайшли бойові гранати. Випадок стався ще 10 квітня, відомо про нього стало 12 квітня із повідомлення пресслужби частини Нацгвардії.

У вечір суботи нацгвардійці патрулювали неподалік навчального корпусу РДГУ на вулиці Пластовій. Як розповіла речниця військової частини Нацгвардії Аліна Новікова, близько 20-ї години до бійців підбігли двоє дівчат і повідомили про знахідку.

"Невідомі предмети лежали під деревом. Попередньо це були гранати Ф-1 та РГД-5 із запалами. Нацгвардійці одразу огородили місце й евакуювали людей. Також викликали працівників поліції та ДСНС", – зазначила речниця.

Боєприпаси привели у безпечний стан і скерували на експертизу, додала Суспільному пресофіцерка поліції області Катерина Загурська. За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами відкрили кримінальне провадження.

Речник РДГУ Микола Пікула зазначив, що, на думку керівництва вишу, коментувати такі інциденти має виключно поліція.

Що відомо

  • На початку березня у Рівному біля 14-ї школи знайшли бойову гранату Ф-1. Поліція відкрила провадження за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.
  • Після випадку біля 14-ї школи мер Олександр Третяк обіцяв встановити додаткові камери спостереження в рамках прогами "Безпечне місто", і з 92-х збільшити їх кількість до 340, аби охопити "всі ключові стратегічні об'єкти, в тому числі і заклади охорони здоров'я та дошкільні навчальні заклади".

Читайте також

  • У Рівному гранату прив'язали до авто поліцейського. Йому погрожували й раніше
  • У Рівному під двері матері антикорупціонера Шабуніна підклали гранати
  • У Рівному в мікроавтобус кинули гранату, боєприпас розірвався
  • У Рівному в чоловіка виявили гранату. Каже – знайшов на городі
  • У Рівному арештант СІЗО спробував продати гранати. Як його викрили
  • Поліція затримала чоловіка за перевезення гранат і патронів з ООС на Рівненщині
На початок